Toast skagen

Jag vill ha en fet toast skagen nu! och ett glas vin till det. Tack Tore Wretman för det.
Hade en schysst lunchservice på jobbet idag, lagom tempo tycker jag, att jobba med feber och knapra 1456 alvedon under service är ingen höjdare men jag e ledig i helgen, jag kan stå ut imorgon också. Det är så underligt att man kan bli så farcinerad av människor, jag minns när min kärlek till per morberg kom, åh gud va underbart det va, ingen "kär" kärlek utan att bara känna att, faan, han tänker o tycker som jag. Min nya "kärlek" heter plura jonsson, en fantastisk man, älskar sättet han skriver på, uttrycker sig och ser på saker, men framför allt hans kärlek till mat, den e ju inte att tala om, alla borde läsa hans bok, den ger mycket.
Nu ska jag kolla igenom kylskåpet, ta 2 alvendon, ställa klockan och sova.

 


Risotto, Jatack

Nyss hemkommen efter ännu en arbetsdag, har varit lugnt idag vafaan i need more action för fan! Längtar efter sena nätter på krogen och service så att man spyr haha, jag måste verkligen älska mitt jobb.
Idag käkade jag saffransrisotto, grillad lax, handskalde räkor mmm. Efter jobbet va jag förbi och storhandlade på apoteket, halstabletter, infektionshemmande, bedövande, nässpray, mm. jag ska inte bli sjuk!
Imorn ska jag jobba kväll och på fredag kör jag lunch, gillar att köra så, veckoslutet går snabbt.


Stekt rödspätta, kokt potatis och remouladsås

Jag drömmer om en stekt rödspetta med remouladsås och pressas citorn mmm ... fan jag har märkt att jag gått upp ett X antal kilon, men jag vägrar att väga mig så jag skiter i det. Jag mår helt galet bra just nu. Ska ha semester vecka 6 och 7, ena veckan ska jag och min vännina M åka på solsemester, bara sola, bada och äta o dricka gott. Men det bästa händer vecka 8, då ska jag börja köra helger på Riche, det ska bli helt galet roligt. Dom har en helt fantastisk meny på riche precis i min smak, passar mig perfekt! Nu blev jag sugen på att göra pannbiffar med löksky, jag borde nog gå och ta något att äta.


Bookmaker söndag

Bookmakertoast (4st)
4 bitar entrecoté
4 skivor lantbröd
4 msk dijonsenap
8 salladsblad
körsbärstomater
1/2 röklök
4 msk pepparrot (riven)
4 äggulor
sop

Stek lantbrödet i smör så att det får yta, bred sedan på dijonen, lägg på sallasblad, finhackad rödlök och skivade tomater. Stek köttet i önskad innertemp, lägg på kötet riv över pepparrot och placera äggulan i mitten.



Pannkakor till sjöss

Lyssnar på Eldkvarn och söker en massa nya jobb. Imorgon ska jag ta kontakt med sjöfartsverket o lite sånt, jag vill ut o jobba på en båt. Har även mejlat ett X antal restauranger. Har stekt pannkakor till mina syskon och gjort en pasta till mig och min mamma. Väntar på att hon ska komma hem nu, mamma, hon ska plocka bort mina stygn på mitt finger. Är lite smått sugen på att käka på Erik´s bakficka, dom har en otroligt trevligt meny. Känner även en stark längtan efter sommaren, sitta ute på en båt i land och käka mat och dricka öl, för att sedan gå vidare till nästa ställe. Ah!.
Nu, en kopp kaffe. svart.


Rårörda

Nyvaken, fan vilken tur att att kaffe finns, vet inte om jag hade varit människa annars. Klev upp runt halv nio, jag och min vän J ska iväg till kockskolan och hälsa på våra gamla lärare idag, har inte träffat dom sen vi slutade. J inriktade sig på servering när vi läste, tyvärr verkar hon ha tappat intresset. Mitt matintresse är ifall lika stor om inte större, efter besöket ska jag och J hem till henne och käka blodpudding, stekt sidfläsk, rårörda lingon och dricka en öl, hur underbart är inte det? Jag skulle vilja ha en tarte tatin med hemhjord vaniljsås (Creme Anglaise) men det får va idag, kanske imorgon?


råstekt

Lagar mat, fick en riktig matkick nu! råstekt potatis, oxfilé, bea .. klassiskt med gott, gör en liten rödvinshistoria vid sidan om bara för att jag e sugen.
Jag menar vadå såsen sköter sig nästan själv. Har har sovit 2 timmar nu på förmiddagen, ingenting inatt, har hängt med P hela natten, käkat och lyssnat på musik osv. Härligt. Härligt när man bara får va, ingen som stör el så. Min vän J var på besök för en stund sen, vi pimplade kaffe och snackade skit, imorgon ska vi åka till restaurangskolan och hälsa på, saknar skolan, var en helt fantastisk tid i mitt liv, älskade det. Efter besöket ska vi hem till henne och käka blodpudding, fläsk, lingon o dricka en öl, det är våran grej liksom .. nu måste jag ut o kolla potatisen ...


musikomat

Tja, Ska göra ett nytt försök med en mat/vardagsblogg. jag jobbar som kock, något som jag älskar, jag vill utveckla mig och växa mycket inom det yrket, eftersom att jag precis typ har börjat så tänkte jag blogg igenom min resa. Jag är musikkär så det står härliga till och tycker att mat o musik är väldens bästa kombination. Undrar om folk tror att man är kräsen när det kommer till mat bara för att man är kock? Det är man inte, inte jag iaf, fine det är ju inte direkt så att man blir glad om man får in en torr genomstekt köttbit på krogen. Om jag har mål? ja men absolut jag vet precis vart jag vill jobba i framtiden, men det talar jag inte om.
- Min utbilning. 1år på kockskolan, därefter praktik, jag var på krogen Pontus! april-juni 2009 det var sjukt kul minns att man inte kunde ett skit o fattade nada när man var där, men om jag idag bara 7-8 månader senare tänker tillbaka på lilla osäkra fröken så ser man hur man har utvecklats, rätt coolt, det e bra att man blickar tillbaka så att man inte tror att man står still. Men iaf, under min praktik på pontus sökte jag massa jobb som kock, men vem vill ha en ny osäker tjej liksom? här gäller det att stå på sig, var på 2 arbetsintervjuer fick båda jobben, Tog det som gav mest betalt, idag har jag fast anställning men planen e att köra sommaren på mitt nyvarande jobb och sen ska jag vidare, Jag jobbar luncher nu .. i don´t like, jag vill jobba nätter med fet action. När jag gick skolan fick jag barista utb, och på pontus gick jag en ostronkurs, rätt bra tror jag.
jag är ett stort fan av per morberg, han är skön och lagar mat precis som jag vill ha det.

- nu vill jag ha en rydberg och en öl...

RSS 2.0